Aktiviteter

Möt Lantgårdens djur

Denna aktivitet passar bra för er som är nyfikna på djur och vill se dem på nära håll. Ni får följa med till alla gårdens djur, mata hönsen, klappa fåren och vara inne hos kaninerna. När vi hälsar på alla djuren i deras hem får ni lära er om djuren och deras beteende.

Djurskötare för en dag

Är du eller någon nära dig en riktig djurälskare? Då är det här aktiviteten för er. Förutom att kela, mata och klappa får du här en riktig inblick i hur det är att ta hand om djuren. Du får chansen att kavla upp ärmarna och ordna det fint för djuren i deras hem, testa det som hör djurskötarlivet till som att plocka ägg eller flytta fåren. Vi avslutar med pannkakslunch från stekhällen. Självklart ordnar vi ett fint presentkort om du vill ge bort upplevelsen!

Workshop i utomhusmatlagning

En matupplevelse i naturen tillsammans med dina vänner. Det passar er som vill göra något roligt tillsammans, äta gott och få med er kunskaper om matlagning över öppen eld. 

Mordgåta

Mordgåtan passar perfekt som släktkalas, som aktivitet för lite större kompisgäng eller för arbetskamrater som vill hitta på något roligt och annorlunda tillsammans.

Skattjakt

Hjälp gårdstomten i en klurig skattjakt för hela familjen! En blandning av en klassisk skattjakt med karta och roliga lekar på vägen gör detta till en upplevelse för stora som små.

Femkamp

Ta med gänget på en fartfylld femkamp på Backens Lantgård. 8-20 personer tävlar i lag mot varandra på fem olika stationer. Bara ett lag kan kamma hem segern och får gå hem med priset. 

Mat och fika

Fikakorgen: Hembakat för de sötsugna

Mjuk kaka och småkaka, bakade med ägg från gården, mjöl från Tun och säsongens frukt och bär. Hemkokt saft serveras till, eller kaffe och te för den som vill.  Ange hur många kaffe, te och saft vid bokning. 

5​0 kr /person

Matiga fikakorgen: Hembakat för de lite hungrigare

Hembakade, ljusa surdegsfrallor med smör, ost och grönsaker efter säsong från gården. Mjuk kaka och småkaka, bakade med ägg från gården, mjöl från Tun och säsongens frukt och bär. Hemkokt saft serveras till, eller kaffe och te för den som vill.  Ange hur många kaffe, te och saft vid bokning.

70 kr /person

 

Grillkorgen: Korv och efterrätt att grilla själva

Två korvar med bröd per person, ketchup, senap, hemkokt saft samt marshmallows till efterrätt. Ni får fri tillgång till ved och tändmaterial som behövs för att grilla matsäcken. 

60 kr /person

Bokningsförfrågan
Skriv gärna ett första- och ett andrahandsval.
(Se mer info om mat och fika ovan. OBS! I mordgåtan och djurskötare för en dag ingår redan mat, se respektive aktivitet)