Om oss

Gården

Backens Lantgård ligger i Vinköl utanför Skara, mitt i Skaraborg. Vi har aktiviteter för olika målgrupper och erbjuder exempelvis barnkalas. Våra aktiviteter är mestadels utomhus och syftar till att ta till vara de positiva effekter som djur- och naturnära upplevelser har.

Backen är en liten gård där det förr bedrivits jordbruk med djur, men som numera är alldeles för liten för det. Vi har försökt att återskapa känslan av den lilla, gamla gården med lite olika djur och odling för självhushållning. Vi har också en leklada med höhoppning, gungor och en hinderbana. Det finns en grillplats med bänkar nere vid bäcken. I magasinet finns långbord som kan användas som matplats vid våra aktiviteter eller hyras som festlokal.

Djuren

Vilka djur vi har på gården varierar från år till år och de blir fler och fler. Vi har nu hundar, katter höns, ankor och får.

Hundarna Neo  och Betty och katterna Eddie och Sonja bor med oss i huset, men brukar komma ut och hälsa på besökare på gården också. 

Fåren är av rasen Gotlandsfår och vi får söta lammungar på våren. 

Hönsen är av olika raser och strövar fritt omkring på gården. De lägger ägg i rosa, bruna, blå och beige nyanser som då och då finns att köpa.

Myskankan Little Chicken och hennes man bor tillsammans med hönorna men tycker bäst om att simma i bäcken.

 

Människorna

Jag som driver besöksverksamheten på Backens Lantgård heter Annelie Vaske och det är jag som tar emot och leder er genom aktiviteterna på gården. 

Jag bor tillsammans med min sambo Matthias här på Backen. Vi tar hand om djuren tillsammans och Matthias driver också byggföretag på gården.