Mordgåta - Mordet i Backeby

Året är 1918. Under festen som paret von Backe har anordnat bryter paniken plötsligt ut, någonting fruktansvärt har hänt! En kropp hittas och byborna samlas för att med gemensamma krafter lösa mordmysteriet och göra Backeby säkert igen.

Beskrivning
Mordgåtan passar perfekt som släktkalas, som aktivitet för lite större kompisgäng eller för arbetskamrater som vill hitta på något roligt och annorlunda tillsammans. Aktiviteten börjar med en introduktion och bakgrundsberättelse. Gruppen delas in i lag om 3-4 personer som får undersöka gården i jakt på ledtrådar och vittnen. När lagen har samlat den information de behöver för att knäcka gåtan blir det en matpaus i magasinet med närproducerade wraps och dryck. Under matpausen får lagen chans att prata ihop sig och sedan är det dags för avslöjandet av mördaren med en prisutdelning där den vinnande detektiven utses. I samband med prisutdelningen serveras kaffe, te, saft och kaka.

Detta ingår:
• Välkomstdrinkar
• En spännande och klurig mordgåta för flera lag
• Muntlig presentation av aktiviteten och bakgrundsberättelsen
• Stöd och vägledning vid behov
• Karta och annat material som behövs för att lösa gåtan
• Wraps med gårds- och närproducerade produkter
• Lokalproducerad äppelmust från Äppelmakarna
• Ett pris till den vinnande detektiven
• Kaffe, te, hemgjord saft och hembakad kaka

Tid: 3 timmar

Säkerhet och tillgänglighet: Tillgängligheten för rörelsehindrade är tyvärr begränsad. Hör av er vid behov för kommunikation kring anpassningar. Det mesta av materialet under aktiviteten är skriftligt, så det behövs minst en i varje lag som kan läsa. Handsprit och handtvätt finns att tillgå.

Klädsel: Aktiviteten fungerar i alla väder, men tänk på att klä er därefter. Det kan vara lerigt på sina ställen om det har regnat och ni kommer röra er bland djur, så bra skor är viktigt. Om ni vill ha en extra stämningsfull känsla får ni gärna klä ut er!

Pris: Barn 0-1 år gratis, barn 2-12 år 250 kr, vuxna och barn över 12 år 475 kr.

Bokning och betalning: Gör en bokningsförfrågan genom att mejla till backenslantgard@gmail.com eller att ringa/SMS:a  till Annelie 076 242 26 43. En bokningsbekräftelse med information skickas ut så snart bokningen blir godkänd. Betalning sker i förskott efter bokning via swish eller banköverföring, alternativt genom faktura. Betalningsalternativen beskrivs ytterligare i bokningsbekräftelsen. Avbokning med full återbetalning fram till 48 timmar innan aktiviteten, vid avbokning därefter återbetalas 50 % beloppet.